Proeverij “Een gezonde spijsvertering” 

in wijkcentrum ONS op 4 december

Op woensdag 4 december 2019 is er een proeverij met als thema “Een gezonde spijsvertering”.

Bezoek deze avond en leer waarom een goede spijsvertering belangrijk is en hoe (on)gezonde voeding de spijsvertering beïnvloed. We weten natuurlijk allemaal dat voeding hier invloed op heeft, maar hoe precies en welke voeding werkt positief en welk voedsel minder positief of zelfs negatief. Daarnaast zal er ook uitgelegd worden hoe andere gewoontes en levensstijlen een goede werking van de darmen ook bevorderen.

Op deze avond zullen recepten besproken worden die een positieve impact hebben op de werking van de darmen en zal er ook het één en ander te proeven zijn. Daarnaast zal er ruimte zijn om vragen te stellen.

U bent van harte welkom op deze informatieve proeverij van 19.30 tot 21.00 in wijkcentrum ‘ONS’ Evert Spoorwaterstraat 41, 4827LL te Breda.

Deze avond wordt georganiseerd door de Zevende-dags Adventisten Breda en omstreken.  Voor meer informatie en recepten www.gezonderleven-breda.nlHoe GEZOND bent u?

 

"Gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijk gebreken."

 

De hieronder genoemde 8 aspecten werken mee aan een goede gezondheid. De aspecten zijn te zien als pilaren of zuilen van een gebouw. Alle pilaren zijn nodig voor een goede stabiliteit van het gebouw. In dit geval een goede gezondheid. Als één pilaar iets zwakker is, zal het gebouw niet direct omvallen, maar het is wel verzwakt en zal bij zware weersomstandigheden sneller beschadigen of instorten. Zo is het ook met uw gezondheid. Door de pilaren die bijdragen aan een goede gezondheid op een juiste manier te onderhouden zijn we beter in staat om externe invloeden als ziekten, stress en tegenslag te doorstaan.

 

DE ACHT PILAREN ZIJN:

- VOEDING:  Een goede combinatie van Eiwitten, Koolhydraten en Vezels voor de juiste energie

- WATER:  Van belang voor vitaliteit en ontgiften

- ZUIVERE LUCHT:  Voldoende zuurstof voor de hersenen en de rest van het lichaam

- ZONLICHT:  Aanmaak van vitamine D en vermindering van stress

- BEWEGING:  Stabilisering gewicht en verlaging bloeddruk en spanningen

- MATIGHEID:  Een gebalanceerde levensstijl die het goede in de juiste maat gebruikt

- RUST:  In rust ligt kracht

- VERTROUWEN:  Voor een geestelijk welzijn en ruimte voor positieve emoties